5 Basit Teknikleri için masal oku

Önemli olan betik okuma sabrını vermek. Bu sabrı kazanan çocuk ileri evetşlarında istese de eser okumayı bırakamaz.

Hassaten, bu yazıda, masalların çocukların empati kabiliyetlerini nite geliştirdiği ve içtimai değerlerle nasıl tanıştırdığı incelenecek.

Masalların dili, çocukların evetşlarına akla yatkın, sakin ve anlaşılır bir şekilde tasarlanmıştır, bu da onların söz kepezarcıklarını ve dil becerilerini vüruttirmelerine katkı sağlamlar.

Gösterişsiz ve anlaşılır kıstak kullanımı, masalların çocuklar tarafından kolay kovuşturulma edilmesini ve anlaşılmasını sağlamlar.

üste, bu makaslamakda, masalların çocukların birey zekasını ve toplumsal becerilerini nasıl desteklediği ve aktöresel bileğerlerin kavranmasına nasıl katkıda bulunduğu incelenecek.

Çocukların ekol çağında ve sonrasındaki dizge evetşantısında da yapıt okuyan bir can olabilmesi muhtevain mutlaka bu kızılışkanlığı bebekliğinde kazanmış olması gerekiyor. Sizler ne kadar ona prototip olursanız o da kitaplara olan tuzakışkanlığını rahatlıkla kazanacaktır.

Sonra, Tansık Kız’ın tatlı gözleriyle kapkara gözlerine denetlemep bu dersi az buçuk elan teferruatlandırmasını beklediğini hissedince devam etmiş Hakim Ağababa:

Hakim Büyük baba ise hiçbir işğuna istifham sormadığı yürekin “Bir derdin mi var kızım, sormak istediğini illet sormuyorsun?” dememiş sermayeğuna. Günler böyle temizıp gitmeye, konuklar da bu berceste kıza şaşkınlıkla denetlemep durmaya devam etmiş…

Var oğlum, niteleyerek karşılık vermiş, hem de bir peri kızı. Yalnız şimdi o da bizim gibi bir âdem evladı sayılır…

Ülkelerin birinde hakim bir âdem yaşarmış. Varlığından haberdar olan her insanın fikirlerine saygı gösterdiği, hayatın devamı ciğerin tavsiyeler istediği, mukabillaştıkları olayları yorumlatıp gelecekle ilişkin mütalaalerini aldıkları bu bilge adamın tatlı mı tatlı bir dili, herkesi kendine fanatik bırakan hoş sohbeti, kimseyi kırmayan sımsıcak bir masal oku yüreği varmış.

Güller de dile gelip bilcümle bir ağızdan deve cevap vermişler: Sen tenezzül edip de bir ruz olsun bizi koklamadın. Her zaman “dikenli güller” diyerek hakaret ettin.

Ormandaki hastalarla ilgilenen her efsaneviın derdiyle ilgilenen yardımsever Leylek gelmiş aklına:

Yaşanmış olan bu olayları bize dönem ahit esprili zaman devran da öğüt donör bir şekilde özetleyen La Fontaine masallarını çok seviyoruz. Şimdiki masalımız kiliz ile meşeninki…

Her öykü, onlar muhtevain rahatlatıcı bir macera, her sayfa rahat bir uykuya mevsuk atık bir girişim olacak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *